Hem > Nyheter > Innehåll

Fysiska egenskaper hos granit

May 15, 2017

Granit är ett unikt material. Dessa fysikaliska egenskaper karakteriseras huvudsakligen av följande porösa / permeabilitet: Granitens fysikaliska permeabilitet är försumbar, i värmestabiliteten mellan 0,2% -4%: Granit har höghållfast värmebeständig stabilitet, det kommer att Inte förändras på grund av yttre temperaturförändringar, granit på grund av dess höga densitet och inte på grund av temperatur- och luftkompositionens förändringar.

Granit har ett starkt korrosionsbeständighet, så det används ofta i kemisk korrosionsbeständighet mot duktilitet: Det utvidgade koefficientintervallet av granit 4.7x10-6-9.0x10-6 (inch x inch). Färg: Granitfärg och material är mycket konsekventa hårdhet: Granit är det svåraste byggmaterialet, också på grund av sin extremt starka hårdhet och gör den bra mot slitstyrka.

Ingredienser: Granit består huvudsakligen av kvarts och ortoklas och mikroskalig felspar. Den mest primitiva graniten består huvudsakligen av följande tre delar: Feldspartkvartsbiotit. Andelen av alla ingredienser bestäms vanligen av färg och material, men i allmänhet är andelen av feldspar 65% -90% kvarts 10% -60% biotit 10% -15%