Hem > Nyheter > Innehåll

Materialidentifikation av marmorplattor

May 15, 2017

1. Att droppa en droppfärg på en marmorplatta, som bläcket snabbt spridda i marmorplattan, innebär att marmorplatta partiklarna är lösa, stenkvaliteten är sämre. Men om bläcket faller inte tränger in, marmorskivan av inre partiklar tät, bra kvalitet sten.

Detta är faktiskt ett enkelt test av vattenabsorptionen av marmorplattor, om bläckdropparna inte kan tränga in i stenteksten är relativt tät, låg vattenabsorptionshastighet. Men marmorplattans yta kommer i allmänhet att borsta ett lager av skyddande medel för att förhindra fläckinfiltrering. Även om kunden ser bläckdropparna, är inte penetrering sannolikt ett skyddsmedel på jobbet, inte marmorplattan i sig utföringsform. Eftersom den lägre vattenabsorptionshastigheten för marmorplattor vid användning av fuktighetsprocessen förändras mindre benägen att skada noggrannheten, så det kan anses att den lilla vattenabsorptionen av marmorplattan är bättre.

2. Tryck på marmorplattan och var uppmärksam på ljudet, om ljudet är skarpt, marmorplattan är av god kvalitet, intern fin enhetlig ingen sprickor. Om ljudet är grovt visar det sig att marmorsplattan har sprickor och lös textur. Detta test kan bara visa att marmorplattans konsistens är hårdare, spröd och hög hållfast och kan inte användas som enda kriterium för att bedöma kvaliteten på marmorplattor, eftersom ljudet av marmorplattan har ett visst förhållande med Sin egen storlek.

Eftersom marmorplattan väljer den naturliga formstenen är felet oundvikligt. Samtidigt orsakas kvaliteten på bearbetningsutrustning också bristerna i marmorplattan. Vissa marmorplattor har defekter (sprickor, sandhål, etc.), enligt nationella standarder, får alla kvaliteter av marmorplattor vissa defekter, detaljerade bestämmelser kan hänvisas till under de tekniska kraven.