Hem > Utställning > Innehåll

Hur man gör kvartssten av god kvalitet

Mar 16, 2018


QUARTZ STONE är ett av de mest idealiska materialen för bänkskivor och bubbelbadkar. Kvartssten består av kvartskristallmineral som huvudfyllmedel (med hög renhet Sio2 99,9%), det omättade epoxihartset används som bindemedel och rör om det, plattorna bildas av högt tryck och hög vibration.

Huvudstrukturen hos kvartsten är naturliga kvartskristallmineraler så hög som 93%, det är anledningen till att kvartsstenens yta är jämn utan repor, icke porös och mycket resistent mot fläckar. Jämfört med andra material har kvartssten fördelarna med fläckbeständig, rep-resistent, högtemperaturmotstånd och ingen mycket färgvariation.

Naturliga kvartskristallmineraler inkluderar:

  • Kvarts korn 0,1-0,4 mm

  • Kvarts korn 0,3-0,7m

  • Kvarts korn 0,6-1,2 mm

  • Kvarts korn 1,2-2,5 mm

  • Kvarts korn 2,5-4,0 mm

  • Kvarts pulver


Huvudskälet att påverka kvaliteten på plattan är produktionsutrustning. För närvarande är tillverkningen av kvartssten huvudsakligen gjuten avgjutning, och pressens tonnage är nyckeln till arkets kvalitet. Vid kvartsproduktion borde varje kvadratisk kraft vara över 60 ton (det negativa trycket borde vara över 98 i vakuum) och plattans densitet bör vara 2,3 g / cm3

Som slutanvändare vill vi säga att det är lätt att se den olika kvaliteten hos kvartsstenplattan genom materialets hårdhet. Du kan använda järn som nycklar, en fruktkniv för att skrapa ytan på plattorna. På grund av grunden är det inte kvalificerat att se det vita pulvret. Om svart kommer ut från grunden, är plattorna bra kvartssten, eftersom kvarts är bara mindre hårdare än diamant, men mer än Järn.