Hem > Utställning > Innehåll

Hur man bibehåller granit countertops

Jun 20, 2018

1. Behandla vattentätaren på bänkskivorna i granit före installationen

Granit är poröst material, med olämplig vård, de är lätt repade. Förseglingsbehandlingen kan bilda ett skyddande skikt på bänkskivorna i granit för att skydda ytan. Detta skyddande skikt gör också granitytan mycket jämn och blank. Men som tiden går, kommer det skyddande skiktet att slita bort gradvis. Därför bör stallrenoverings- och underhållsföretaget regelbundet behöva återförsäljas av bänkskivorna i granit.

2. Dra inte köksredskapet från bänkskivorna i granit

Blandare, matprocessorer, spisar och omrörare är tung utrustning. De kan ha skarpa kanter inuti, och dessa vassa kanter kan eventuellt skrapa granitplattor. För att undvika denna situation, dra inte tunga föremål på granitytan. Om köksutrustning är för tung, be någon att hjälpa till att lyfta eller använda skumdynor på botten av utrustningen. Skumkudde är mycket användbar för att flytta föremål, och kan också undvika repor på bänkskivorna i granit.

3. Använd inte vassa föremål på bänkskivor i granit

Granit bordsskivor används ofta för att laga mat. Att skära saker direkt på bänkskivorna kommer att skada toppen och till och med lämna ljuka repor eventuellt. Det är nödvändigt att skydda bänkskivor i granit när de skär mat. Du kan också installera ett träspån på bänkskivorna i granit. Om den här metoden inte fungerar kan du skära något på bänkskivorna i granit, men du måste vara försiktig när du skär.

4. Var uppmärksam på rengöring med neutral tvålvattenlösning

Efter tillagning ska granitytan rengöras. Det som finns kvar vid matlagning kommer eventuellt att skrapa bänkskivor i granit. Rengör ytan med en neutral tvållösning för att säkerställa att det inte finns några skadliga partiklar på bänkskivorna. Dessutom är det bra att svampa ytan istället för att slipa för att minska eventuella repor.